مقالات پذیرفته شده                   برگشت به فهرست مقالات | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: د/33
Ethics code: د/33

XML English Abstract Print


1- گروه فارماسیوتیکس، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی گیلان، رشت، ایران
2- گروه فارماسیوتیکس، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
3- گروه فارماسیوتیکس، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران ، z.hesari@gmail.com
چکیده:   (24 مشاهده)
زمینه: طعم مناسب فرآورده ی دارویی یک فاکتور مهم در تهیه اشکال دارویی خوراکی می باشد. یکی از روش های کارامد برای بهبود طعم فرآورده استفاده از روکش پلیمری است. هدف: در این پژوهش غلظت های مختلف پلیمر اودراژیت E[1] روی گرانول های داروی دیمن هیدرینات اسپری شد و کارایی این پلیمر در پوشاندن طعم تلخ دارو بررسی شد. روش: گرانول های دیمن هیدرینات با روش گرانولاسیون مرطوب تهیه شدند. پودر دارو با نشاسته و آویسل با نسبت 1 5/0 -5/0 به طور یکنواخت مخلوط شد و از محلول HPMC به عنوان چسب گرانول سازی استفاده شد. سپس ازغلظت های %2.5 تا %15  اودراژیت برای روکش کردن گرانول ها استفاده و تعداد 4 فرمول تهیه شد. ویژگی های جریان پذیری گرانول ها و میزان بهبود طعم فرآورده ارزیابی شدند. همچنین تست آزاد سازی دارو در pH های 8/6 و 1 انجام شد.
یافته ها: با افزایش ضخامت روکش پلیمری، طعم فرآورده به طور معناداری بهبود یافت (
P < 0.05). محلولیت اودراژیت وابسته به pH است که این ویژگی سبب ممانعت از رهش دارو در حفره دهان می گردد و دارو در محیط معده آزاد می‌گردد. بیشترین سرعت آزاد سازی مربوط به فرمولاسیون 1 (با کمترین ضخامت روکش پلیمری) و کمترین سرعت مربوط به فرمولاسیون 4 (با بیشترین ضخامت روکش پلیمری) بود و پس از گذشت 90 دقیقه بین 334/84-359/96 درصد دارو آزاد شد. ارزیابی فیزیکی گرانول نشان داد که جریان پذیری فرمولاسیون بهبود یافت. همچنین بازده تکنیک روکش کردن (Pan coating) بین 80 تا 90 درصد در فرمولاسیون های مختلف بود.
 
نتیجه گیری: نتایج نشان دادند که اودراژیت قابلیت پوشاندن طعم نامناسب دارو را دارد. تکنیک های مورد استفاده جهت تهیه‌ کردن گرانول ها و روکش دهی آنها با هزینه ی کم و به سادگی قابل اجرا می باشند، بنابراین قابلیت تولید در مقیاس صنعتی دارند.
     
مقاله مروری: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1402/9/10 | پذیرش: 1403/2/11

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Guilan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb