دوره 22، شماره 86 - ( 4-1392 )                   جلد 22 شماره 86 صفحات 60-53 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Okati N, Esmaili sari A. Relationship between Mercury in 6-11 years Aged Children’s Hair and Fish Consumption. JGUMS 2013; 22 (86) :53-60
URL: http://journal.gums.ac.ir/article-1-31-fa.html
اکاتی نرجس، اسماعیلی ساری عباس. ارتباط جیوه موی کودکان 11-6 ساله با میزان مصرف ماهی. مجله علوم پزشکی گیلان. 1392; 22 (86) :53-60

URL: http://journal.gums.ac.ir/article-1-31-fa.html


1- دانشگاه زابل ، narjse_okati@yahoo.com
2- دانشگاه تربیت مدرس
چکیده:   (6177 مشاهده)
مقدمه: جیوه سمی‌ترین فلز شناخته‌شده است که آلودگی زیست محیطی و آثار زیانبار بر سلامت انسان دارد. هدف: آگاهی از میزان مواجهه با جیوه و نیاز به پایش این عنصر جهت جلوگیری از آسیب‌های دستگاه عصبی در کودکان شهرهای کناره دریای خزر مواد و روش‌ها: میزان جیوه موی 74 کودک (11-6 ساله) و تأثیر فاکتورهای مؤثر بر آن (سن، جنس، میزان مصرف ماهی و مکان زندگی) ارزیابی شد. برای اندازه‌گیری میزان جیوه مو از آنالیز پیشرفته جیوه با دستگاهLECO AMA 254 Mercury Analyzer طبق استاندارد ASTM شماره 6722 D- استفاده شد. نتایج: میانگین غلظت جیوه موی کودکان μg/g 62/0±46/1 بدست آمد. میزان مصرف ماهی کودکان متغیری بود که به طور معنی‌دار (00/0=p) بر میزان جیوه مو تأثیر داشت. سایر متغیرها بر میزان جیوه موی کودکان مؤثر نبود. نتیجه‌گیری: میانگین جیوه موی کودکان از حد راهنمای USEPA بیشتر و از حد طبیعیWHO برای جیوه مو کمتر بود. میزان جیوه در 81% نمونه‌ها از حد راهنمای (μg/g1) USEPAو 16% نمونه‌ها از حد طبیعی تعیین شده توسط WHO( μg/g2) برای جیوه مو بیشتر بود. چون آلودگی به جیوه در ماهیان مصرفی می‌تواند باعث افزایش جیوه مو در کودکان شود، در مناطق آلوده به جیوه باید از ماهی‌هایی که آلودگی کمتری دارند استفاده کرد.
واژه‌های کلیدی: جیوه، کودک، ماهی‌ها، مو
متن کامل [PDF 184 kb]   (2296 دریافت)    
مقاله مروری: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1392/8/8 | پذیرش: 1393/1/24 | انتشار: 1393/1/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Guilan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb