دوره 16، شماره 63 - ( 7-1386 )                   جلد 16 شماره 63 صفحات 31-26 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Roghani M, Baluchnejadmojarad T, Roghani-Dehkordi F. Survey The Hypoglycemic and Hypolipidemic Effect of Chronic Oral Administration of Nigella Sativa in Diabetic Rat. JGUMS 2007; 16 (63) :26-31
URL: http://journal.gums.ac.ir/article-1-360-fa.html
روغنی مهرداد، بلوچ نژاد مجرد توراندخت، روغنی دهکردی فرشاد. بررسی اثر هیپوگلیسمیک و هیپولیپیدمیک تجویز خوراکی و درازمدت سیاهدانه (Nigella sativa) در موش صحرایی دیابتی. مجله علوم پزشکی گیلان. 1386; 16 (63) :26-31

URL: http://journal.gums.ac.ir/article-1-360-fa.html


1- ، mehjour@yahoo.com
چکیده:   (8252 مشاهده)
چکیده مقدمه: در طب سنتی و اسلامی شواهد متعددی مبنی بر اثر ضد دیابت سیاه‌دانه وجود دارد. در این تحقیق اثر هیپوگلیسمی و هیپولیپیدمی این گیاه مورد بررسی قرار گرفته‌است. هدف: بررسی اثر هیپوگلیسمیک و هیپولیپیدمیک تجویز خوراکی و درازمدت سیاهدانه (Nigella sativa) در موش صحرایی دیابتی. مواد و روش‌ها: موش‌های صحرایی نر (n=44)به‌طور تصادفی به چهار گروه کنترل، کنترل تحت تیمار با سیاهدانه، دیابتی و دیابتی تحت درمان با سیاهدانه تقسیم شدند. برای دیابتی شدن از داروی استرپتوزوتوسین به میزان mg/Kg60 داخل صفاقی استفاده شد. ملاک دیابت، گلوکز سرم به میزان بیش از mg/dl 250 در نظر گرفته شد. دو گروه تحت تیمار با سیاهدانه نیز پودر مخلوط شده این گیاه با غذای استاندارد موش (25/6%) را به مدت 2 ماه دریافت کردند. نتایج: گلوکز سرم در گروه دیابتی افزایش معنی‌داری را در هفته‌های چهارم و هشتم در مقایسه با هفته قبل از آزمایش نشان داد (P<0.001)، در حالی‌که میزان آن در همین هفته‌ها در گروه دیابتی درمان شده در مقایسه با گروه دیابتی تفاوت معنی‌دار نشان نداد. در بررسی آماری میزان تری‌گلیسیرید در گروه دیابتی در هفته هشتم نسبت به هفته قبل از بررسی افزایش معنی‌دارنشان داد (P<0.05). ولی در همین هفته در گروه دیابتی با درمان سیاهدانه در مقایسه با گروه دیابتی به‌طور معنی‌دار پائین‌تر بود(P<0.05). علاوه بر آن کاهش معنی‌دار در میزان کلسترول سرم در گروه دیابتی درمان شده با سیاهدانه در هفته هشتم در مقایسه با گروه دیابتی بدست آمد(P<0.05). نتیجه گیری: تجویز خوراکی سیاهدانه در مدل تجربی دیابت قندی باعث کاهش معنی‌دار میزان تری‌گلیسیرید و کلسترول سرم می‌شود که می‌تواند در به حداقل رساندن برخی از عوارض بیماری مؤثر باشد.
متن کامل [PDF 125 kb]   (2150 دریافت)    
مقاله مروری: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1392/10/4 | پذیرش: 1392/10/4 | انتشار: 1392/10/4

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Guilan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb