دوره 12، شماره 46 - ( 4-1382 )                   جلد 12 شماره 46 صفحات 92-84 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hoda S, Aliee A, Shakiba M, Odi M, Ghasemi Poor M, Poor Rasooli Z. A Study of Frequency of Cancerous Organs in Guilan Province (1999-2000). JGUMS 2003; 12 (46) :84-92
URL: http://journal.gums.ac.ir/article-1-745-fa.html
هدی صبا، علی ئی علی، شکیبا مریم، عودی مونا، قاسمی پور مریم، پوررسولی زهرا. بررسی فراوانی ارگانهای مبتلا به سرطان در استان گیلان. مجله علوم پزشکی گیلان. 1382; 12 (46) :84-92

URL: http://journal.gums.ac.ir/article-1-745-fa.html


چکیده:   (8018 مشاهده)
مقدمه: فراوانی انواع سرطانها در هر منطقه ای از وضعیتهای نژادی – جغرافیایی و محیطی تبعیت می کند لذا ثبت و جمع آوری سرطانها جهت تمرکز برنامه های تشخیصی و درما نی برای هر منطقه باید مستقلاً انجام گیرد. هدف: در این بررسی فراوانی ارگان های مبتلا به سرطان در استان گیلان از آبان ماه 1378 لغایت 1379 مورد مطالعه قرار گرفت. مواد و روش ها: این تحقیق یک مطالعه توصیفی موردموارد می باشد که بصورت سرشماری و با استفاده از فرم جمع آوری اطلاعات در کلیه مراکز پاتولوژی و هماتولوژی استان گیلان انجام گرفت و از تمامی گزارشات مراکز مربوطه موارد بدخیمی تشخیص داده شده از تاریخ 1/9/78 تا 1/9/79 جمع آوری شد میزان شیوع در 100 هزار نفر با استفاده از جمعیت استان گیلان در سرشماری سال 1375 تعیین گردید. اطلاعات در نرم افزار Epl info 2000 تفسیر شد. نتایج: از تعداد 1409 نمونه بدخیمی 750 مورد (8/53%) را مردان و 644 مورد (2/46%) را زنان تشکیل میدادند (16/1 = ‌‌‌M/F ) میانگین سنی افراد مبتلا 2/17  1/57 می بوده بیشترین فراوانی سرطانها در گروه سنی 69 – 60 سال بود(36%) . میزان شیوع سرطان 8/62 در 100 هزار نفر تعیین گردید. در این تحقیق سرطان معده بعنوان شایعترین سرطان در هر دو جنس تعیین گردید (8/17%) و سرطان‌های بعدی به ترتیب پستان (11%) ، مثانه (3/9%) ، کولورکتال (8%) ، مری (3/7%) ، خون (3/4%) ، پروستات (3/3%) ، رحم (3%) ، غدد لنفاوی (3%) ، حفره شکمی (1/2%) بودند. نتیجه گیری: فراوانی سرطان‌ها در استان گیلان در چند سال اخیر در مقایسه با آمار قبلی افزایش قابل توجهی داشته است و از نظر فراوانی سرطان معده مقام اول را در کل کشور دارا بوده است که این امر ممکن است به دلیل تماس با ریسک فاکتورهای غذایی باشد.
متن کامل [PDF 167 kb]   (2394 دریافت)    
مقاله مروری: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1393/6/29 | پذیرش: 1393/6/29 | انتشار: 1393/6/29

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Guilan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb