دوره 7، شماره 27 و 28 - ( 6-1377 )                   جلد 7 شماره 27 و 28 صفحات 68-63 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- استادیار گروه میکروب شناسی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اهواز
2- داروساز اهواز
چکیده:   (2052 مشاهده)
چکیده
بره موم Propolis یا چسب زنبور، یک فراورده رزینی کندوی زنبور عسل می‌باشد که از دیر باز شناخته شده و در درمان بیماریهای عفونی مورد استفاده قرار گرفته است. این ماده نیز به دلیل داشتن اثرات ضد باکتریائی و ضد قارچی و دیگر اثرات فارماکولوژی سودمند مورد توجه محققان می‌باشد. تفاوت در نوع بره موم کشورهای مختلف ما را بر آن داشت تا به بررسی اثرات ضدباکتریائی بره موم ایران بپردازیم. در این تحقیق عصاره بره موم توسط حلالهای متانول، اتانول و کلروفرم، به روش هضم با غلظتهای ۳۰، ۲۰، ۱۰، ۵، 5/‌2، 25/‌1، درصد وزنی حجمی تهیه گردید. جهت ارزیابی اثر ضدباکتریائی بره موم، از روش انتشاری دیسک کاغذی استفاده شد، پس از تزریق ۱۰ میکرولیتر از هر کدام از عصاره‌های اتانولی متانولی و کلروفرمی در دیسک‌های بلانک، اثرات ضد باکتریائی عصاره‌ها روی باکتریای استافیلوکوک ارئوس، استرپتوکوک پیوژن، پسودوموناس آئروجینوزا، اشرشیاکلی، پروتئوس ولگاریس مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که باکتری استافیلوکوک ارئوس و استرپتوکوک پیوژنز نسبت به عصاره‌های بدست آمده از بره موم حساس و سایر باکتریهای مورد آزمایش نسبت به این ماده مقاوم می‌باشند. همچنین مشخص شد که عصاره‌های بدست آمده از حلالهای مختلف اثرات ضد باکتریائی یکسانی را روی باکتریها اعمال می‌نمایند.
متن کامل [PDF 9970 kb]   (497 دریافت)    
مقاله مروری: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1397/12/15 | پذیرش: 1397/12/15 | انتشار: 1397/12/15

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.