مقالات پذیرفته شده                   برگشت به فهرست مقالات | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: IR.TUNS.IKHC.REC.1402.536
Ethics code: IR.TUNS.IKHC.REC.1402.536

XML English Abstract Print


1- ، maryam.yaseri21@yahoo.com
چکیده:   (42 مشاهده)
 زمینه و هدف: بیماری مرتبط با ایمونوگلوبولین G4 (IgG4-RD)  یک وضعیت بالینی پاتولوژیک است که اخیراً با طیف وسیعی از تظاهرات بالینی توصیف شده است که شامل ارتشاح لنفوپلاسمی متراکم و غنی از سلول های پلاسماییIgG4 ، فیبروز در یک الگوی استورمی فرم، فلبیت انسدادی، و افزایش غلظت IgG4  سرم می باشد. درمان این بیماری شامل کورتیکواستروئیدها و ریتوکسیماب برای موارد شدید است.
گزارش مورد: در اینجا دو بیمار، دو زن سفیدپوست (26 سال و 50 سال) مبتلا به IgG 4-RD با کمردرد، درد پهلو و توده خلفی صفاقی با اثر فشاری بر کلیه و حالب و هیدرونفروز را معرفی می‌کنیم. بیوپسی از توده، یک انفیلتراسیون با سلول‌های پلاسما IgG4 نشان داد که با تشخیص بیماری IgG4 مطابقت داشت. بیماران با خانواده ی استروئیدها و ریتوکسیماب درمان شدند و بهبود قابل توجهی را نشان دادند.
نتیجه‌گیری: فیبروز خلف صفاقی  یکی از نادرترین علت کمردرد در بزرگسالان جوان می باشد که باید در بیماران مبتلا به کمردرد، اختلال عملکرد کلیه و سایر علائم مرتبط، مورد توجه قرار گیرد. دقت به این موضوع و تشخیص به هنگام در بالین اهمیت دارد زیرا این مشکل می تواند به راحتی در بین تشخیص ها گم شود، در حالی که این بیماری در صورت تشخیص درست، قابل درمان است. تشخیص شامل ارزیابی عملکرد کلیه و تصویربرداری شکم با استفاده از توموگرافی کامپیوتری (CT) یا تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI) است. همچنین،  بیوپسی توده به رد تشخیص بدخیمی کمک می کند.

     
مقاله مروری: گزارش مورد | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1403/1/25 | پذیرش: 1403/2/4

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Guilan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb