دوره 16، شماره 62 - ( 4-1386 )                   جلد 16 شماره 62 صفحات 41-36 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Soheili Azad A, Nourjah N, Norouzi F. Survey the Eating Pattern between Elementary Students in Langrood. JGUMS 2007; 16 (62) :36-41
URL: http://journal.gums.ac.ir/article-1-379-fa.html
سهیلی آزاد علی اکبر، نورجاه ناهید، نوروزی فرزانه. بررسی الگوی مصرف غذا در دانش‌آموزان مدارس ابتدائی شهر لنگرود. مجله علوم پزشکی گیلان. 1386; 16 (62) :36-41

URL: http://journal.gums.ac.ir/article-1-379-fa.html


1- ، soheilia@sina.tums.ac.ir
چکیده:   (7917 مشاهده)
چکیده مقدمه: گرسنگی موقت یا کوتاه مدت معمولا موقعی رخ می‌دهدکه کودک بدون خوردن صبحانه به مدرسه رفته باشد که در نتیجه آن کودک به راحتی با محر‌ک‌‌های نامناسب دچار بی‌قراری می‌شود. چون به نظر می‌رسدکه گرسنگی توجه و تمرکز را از بین برده و بر یادگیری و عملکرد مدرسه‌ای دانش آموزان تأثیر بگذارد. بنابراین و با توجه به نقش مفید برنامه تغذیه مدارس در پیشگیری از گرسنگی موقت دانش‌آموزان، این مطالعه برای بررسی الگوی تغذیه و تعیین چگونگی اجرای برنامه غذائی مدارس ابتدائی شهر لنگرود انجام شد. هدف: تعیین الگوی غذای مصرفی در مدارس شهر لنگرود. مواد و روش‌ها: در یک مطالعه توصیفی- تحلیلی، 400 دانش‌آموز از 10 مدرسه ابتدایی به‌صورت تصادفی ساده انتخاب شدند. اطلاعات با استفاده ازپرسشنامه، به روش مصاحبه و مشاهده جمع‌آوری شد. پرسشنامه‌ها شامل اطلاعاتی در مورد خوردن صبحانه، همراه بردن خوراکی میان وعده‌ای و نوع آن , مصرف غذاهای مجاز و عوامل تأثیرگذار بر خوراکی‌های دریافتی دانش‌آموزان شامل شغل و میزان تحصیل والدین, سن دانش‌آموزان, بعد خانوار و جنس بود، تجزیه و تحلیل داده‌ها با نرم‌افزار SPSS و آزمون آماری کای-دو انجام شد. نتایج : 92% دانش‌آموزان با صرف صبحانه و 8% بدون مصرف صبحانه به مدرسه آمده بودند. علاوه برآن 65% از دانش‌آموزان همراه خود خوراکی میان وعده‌ای آورده و 35% نیاورده بودند و از خوراکی‌های مصرف شده2/98% مجاز و8/1% غیر مجاز بودند. در این مطالعه، آزمون کای- اسکوئرχ2 ارتباط معنی‌داری بین متغیرهای وابسته و مستقل مورد مطالعه نشان نداد. نتیجه‌گیری : با توجه به عادت مصرف کم شیر در این گروه سنی، باید برنامه‌های آموزشی گسترده در ابعاد مختلف برای تشویق به مصرف روزانه شیر صورت گیرد. به امید آن که 8/1% مصرف خوراکی‌های غیرمجاز را با کمک مربیان بهداشتی مدارس به صفر درصد برسانیم و همچنین، با بررسی‌های مشابه در دیگر مدرسه‌های کشور سفارش‌های لازم در جهت تغییر و اصلاح عادت‌های غذائی را در دانش‌آموزان مقطع ابتدائی بتوان ارائه نمود.
متن کامل [PDF 138 kb]   (2047 دریافت)    
مقاله مروری: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1392/10/9 | پذیرش: 1392/10/9 | انتشار: 1392/10/9

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Guilan University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb